13. NOVEMBER JE SVETOVNI DAN DOBROTE

13. novembra 1998 je bila v Tokiu prva konferenca svetovnega gibanja za Dobroto. Podporniki gibanja imajo Vizijo: Ustvarjanje Boljšega Sveta.

DOBROTA JE NAJVIŠJA VREDNOTA

Dragi Bralci, zapeljanci vedno mislijo, da je Dobrota sirota, a mi, Učenci Učitelja Dragutina Barušić, vemo, da je Dobrota pot tako do Zdravja kot do Blagostanja.

»Dobrota ne pozna računice, tuje ji je odlašanje, prigovarjanje ali celo upiranje. Dobrota deluje takoj in se ne sprašuje, kaj imam pa jaz od tega. Dobrota se ne pravda in ne presoja, kaj je prav in kaj ne. Dobrota je vedno Plemenita in Koristna vsem, tako da nikomur ne škodi.

Dobrota je Najvišja Vrednota, presega Ljubezen samo, ki je vedno pogojena. Dobrota ne pogojuje, zgolj deluje z dovoljevanjem in sprejemanjem vsega. To je Zaupanje V Božji Plan In Hvaležnost Za Življenje In Vse Situacije Dneva.

A čemu se kljub temu vsakemu med nami v Življenju potrjuje, da je Dobrota sirota? Zelo preprosto, ker po tradiciji kulturi običajih vzgoji zamenjujemo ugajanje in dokazovanje z Dobroto. Boste rekli, da ne? Vsak med nami želi biti dober, ker vemo, da je to Vrednota, čeprav nam nihče ni razložil, kako funkcionirati za Dobrobit Naroda. Kot majhni otroci vemo samo, kaj nam je všeč in kaj ne, kaj nam godi in kaj ne.

Kdor se je boril za ljubi kruhek, komur v Življenju ni bilo vse postlano, je razvil socialni čut in drugim želi dobro. A želja še ni hotenje in ne pomeni, da je v svojem delovanju tudi koristen. Kdor ni živel v varnem objemu Ljubezni, kdor se boji, da ni sprejet, si prizadeva dokazati, da je dober, da je vreden. Seveda se takšna Dobrota praviloma izkaže kot sirota in tak Dobrotnik postane žrtev sebičnih in preračunljivih.

Kvazi dobrota je dopadljiva, tolaži in ustvarja prijetno razpoloženje. Ne vodi in ne svetuje, samo kima in se smehlja, da ima drugi dobro razpoloženje in si domišlja, kako ima poslušalce in prijatelje. Kvazi dobrota nas ujčka v starih vsebinah, kjer se počutimo varni, ker ni izziva in ni pomikanja meja iz klišeja prepričanj.

Človek je dober – ni res, vsi smo mešanci dobrega in zla. Šele naša odločitev in zaobljuba Dobroti nas prek naših dejanj oblikuje v Angele – Bitja Dobrote. «

(Iz knjige Marka Oblaka ‘Bojevnik Plemenitosti’)

Učitelj Dragutin Barušić je nam, ZdravoAtmosferčkom, ki smo si dovolili učenje v Stvarni Šoli Življenja, primer

čiste Dobrote in vzor Skrbljenja za Sočloveka. Uči nas, da Dobroto, ki smo jo po Milosti Božji prejeli od njega, delimo naprej poznanim in nepoznanim ter V Narodu Prebujamo Človečnost.

Naj Bo Vsak Dan V Letu Dan Dobrote,

Prežet S Hvaležnostjo, Radostjo In Dobrimi

Deli Delovanji Dejstvi Dejanji.

V.Š.