FILMI-OBRAZLOŽITEV-LINKI

KONJENIK film si poglejte na You Tube – KONJANIK 2003

Zgodba iz filma se odvija v 18. stoletju na tleh sedanje Bosne in govori o ljubezni med katolikom in muslimanskim dekletom, ki se konča s smrtjo obeh, saj sta bila žrtvi spletk in kupčij med velikimi ‘igralci’, samozvanimi pomembneži, ki so za svoj interes trgovali tudi s človeškimi življenji. Grozljivo je videti, kako človeško življenje ni nič vredno in kako zlahka se ga vzame ter kako smo vedno znova navadni ljudje (in enako velja tudi danes) žrtve situacij in dogodkov, ki so vedno že vnaprej dogovorjene med pomembneži.

NEPRIJATELJ  film si poglejte na You Tube – NEPRIJATELJ- 2011

V filmu bodite pozorni na stavek ‘Jezus Kristus je le samo sin mizarja.’, ker se duh zla zelo trudi oddaljiti ga od naroda z dezinformacijo, da Jezus Kristus ni Gospod. Tisti vojak, ki je povedal, da se zlo lahko izžene z molitvijo, če se najprej izganja s hvaležnimi mislimi z zaupanjem v Dragega Boga, da je kot Sveti duh med nami, je takoj ustreljen skozi okno zaradi maščevanja. V filmu je prikazan pravi knezotemski coprnjak, ki zoprnost skriva v fino vljudnost in videti je, kako se je neopazno preselil v ustreljeno žensko in tako prikrito nadaljeval nositi zlo v svet.

DVA NA KLOPI film si poglejte na You Tube – DVA IGRAČA S KLUPE

 Zgodba iz filma govori o delovanju tajne službe in se dogaja v vsaki državi na tem svetu. Dogajanje je postavljeno na Hrvaško, kjer so po koncu vojne morali v Haag izročiti odgovorne za zločine proti človeštvu. Film stvarno prikazuje delovanje sistema katerega smo del tudi mi, le da tega ne vemo.

V naslednjih dveh filmih Đavolja varoš in Šejtanov ratnik je v prvem videti ZOPRNOST ljudi in v drugem njihovo COPRNOST, saj zoprnost je pravzaprav coprnost, ki prikliče zlo in vodi v maloro ta svet. Oba filma prikazujeta stanje v tej družbi, ki se dogaja v vseh mestih, večje kot je mesto, huje je. V obeh filmih je pozitiven človek prej izjema kot pravilo, saj prevladujejo negativni, ki imajo kalkulacijo, interes in izkoriščajo, se maščujejo, nadvladujejo…, ob vsem tem pa je denar sveta vladar in nemorala na vsakem koraku.

ĐAVOLJA VAROŠ – film si poglejte na You Tube – DJAVOLJA VAROS film – Devil’s Town the movie HD 

V filmu je prikazano, kako se mlada dekleta prodajajo za denar, kako niso sposobne materinstva in vzgoje otrok oziroma, kako otroci teh mamic, že kot mlade deklice počnejo enako, za začetek kar na internetnem forumu oziroma preko skajpa. Starši pa o tem seveda nič ne vedo.  Film kaže razkroj vrednot med ljudmi, razkroj odnosa, kar pomeni prevladovanje vražjega v odnosu, med ljudmi, v velikem mestu. V odnosih prevladuje zoprnost, izkoriščanje, nadrejanje in podrejanje, interes, zadovoljiti svoje potrebe, kar je videti tudi med otroci.  Vsi prikazani moški liki so banditi, ženske pa nimajo druge možnosti, kot izbrati njih, saj šerifa enostavno ni. Od tod ime filma, vražje mesto, saj v takem mestu ni drugega kot zoprnost, interes, nasilje in norost.

SESTRE – film si poglejte na You Tube – SESTRE SISTERS 2011

 V filmu je videti, kako naivna dekleta iz slabše situiranih družin, v želji po zaslužku nasedajo barabam, organiziranih v mafijo in tako pristanejo v prostituciji. Film nam sporoča, da sta skozi vso zgodovino lepotičenje in denar razlog za nered in nevšečnosti na tem svetu ter prikazuje splošno skorumpiranost sistemskih institucij sedanje družbe.

ŠEJTANOV RATNIK

 V filmu je prikazano, kako se s pomočjo črne magije odpre portale zla, ki je bilo nekoč davno zaprto, a ga zaradi osebne koristi prikliče človek brez pravega znanja in človečnosti, in sicer zato, ker se želi zaščititi in maščevati. Šejtanov ratnik pomeni satanov vojak ali drugače povedano hudič. Film nam sporoča, kako lahko je zlo ali hudiča priklicati, kakšne strašne posledice ima to in kako težko ga je odgnati nazaj v pekel, saj je za to potrebno znanje, pogum in dobra volja dobrega plemenitega pobožnega človeka, ki je edini lahko kos taki nalogi.

SVETO MESTO

Film prikazuje, da ima knez tema povsod svoje lastne vohune, ki jih mreži po poti denarja in lepega izgleda in sporoča, da prav nobeno mesto na svetu ni brez vpletanja denarja in lepotičenja. Narod pozna pregovor, da zlo vedno trka dvakrat (denar, lepota) film pa razkriva prav to resnico … Dragi Bog želi, da se mu narod posveti,  satanove sluge, torej satanisti vseh oblik pa se stalno mešajo v Božje tako, da financirajo plemenite želje, da bi skrili hudost in z lepotičenjem grdost.