KLOVNI STRAŠIJO PO SLOVENIJI

Dragi Bralci. oktobra letos, nekaj tednov pred »nočjo čarovnic«, smo lahko spremljali, kako čudaki, oblečeni v klovne, v več krajih po Sloveniji strašijo otroke.

Marsikateri šolar je v teh dneh prijokal domov, saj so jih klovni lovili ter se zabavali ob vreščanju in prestrašenih krikih.  

Vir: Regional Obala http://www.regionalobala.si/novica/klovni-vsepovsod-sedaj-tudi-v-sloveniji-kaj-se-zares-dogaja-

Žal se na poročanje v medijih nihče v državi ni resno odzval in zavzel, da razkrinka pokvarjence, ki preganjajo dolgčas s tem, da strašijo otroke in nedolžne ljudi.

Po časopisih so celo pisali, češ, kakšno paniko delajo starši, saj se samo neki tipi malo šalijo z otroki.

Podkupljivi mediji so ponovno opravili svojo naročeno služabniško vlogo in želeli vse skupaj prikazati kot nedolžen marketinški trik ob lansiranju nove grozljivke v kinu.

Nujno se moramo vprašati, kaj je narobe s starši, ki uživajo v prestrašenosti svojega otroka?

 Kako lahko tolerirajo nekaj samo zato, ker izgleda nedolžno, a sčasoma preraste v širši fenomen, ob katerega se nihče več nespotakne.

Na spletu je mnogo posnetkov strašenja otrok in potegavščin odraslih v slogu takoimenovanih »pranks«, kjer se norčujejo iz poštenih ljudi ter jim kradejo dragoceni čas tudi tako, da »igrajo« določene poškodbe, pohabljenost ali celo smrt – ležijo v mlaki krvi.

Upravičeno se lahko vprašamo, ali je namen teh »fint«, da postanemo kot družba neobčutljivi na nasilje – in v primeru stvarnega, nezaigranega nasilja več nefunkcioniramo.

Ko bo neznanec na cesti res potreboval pomoč, se mu mogoče nebomo več odzvali.

Pomislili bomo – saj nas vendar vleče za nos.

Tako smo se sčasoma tudi na zlo že navadili in se nam več nezdi nič nenavadnega, kajne?

In namen uničenja človeka – z njegovim razčlovečenjem – je dosežen.

Z. G.