‘NESMEMO BITI ZEMELJSKI, KER SATAN KRADE SVET’ – 2 . del

Zakaj so farizeji obtožili Jezusa pred Pilatom in zaradi česa so nagovarjali brezbožne saduceje, da Ga obsodijo, a to kaže, da Jezus ni želel postati zemeljski kralj?  
Farizeje je razburjalo, da je Jezus razkril njihovo hinavščino, pa so saduceje nagovorili, da ga obsodijo z obtožbami: Tega smo našli in ugotovili, da ogroža/hujska naš Narod in prepoveduje plačevanje davkov cesarju ter govori za sebe, da je Kristus Kralj (Lk 23: 2). To je bila čista laž, saj so leto pred tem ljudje hoteli maziliti Jezusa za kralja, a je On to zavrnil (Jn 6,15). Ker je Jezus tako Pravi Dragi Bog kot Kralj Nebes in to bodo v prihodnosti izvedeli (Lk 19:11, 12).  
Samega Dragega Boga ljudje nemorejo Ustoličiti, ker so ustvarjeni od njegove lastnosti, pa tako zaman kot zastonj satan sili ljudi, da ga ustoličijo namesto Dragega Boga, a to posebej ni mogoče, ker je starejše bitje od ljudi.  
Dragi Bralci, ta zgodba se nadaljuje skozi vso Zgodovino do danes, kar je najbolj žalostno, saj so na enak način pričeli obsojati nedolžnega Naučitelja Dragutina Barušić, Ki Je S Pobožnostjo Predan Dragemu Bogu Ter Se S Srčnostjo In Plemenitostjo Kot Dobrota Daruje Za Dobrobit Človeka Naroda Človečnosti Civilizaciji Ter Jih Prebuja Iz Spanja In Jih Ozavešča Iz Pozabe, Da Smo Vsi Božje Duše.  
A zaradi vpletanja satana je malo Božjih Duš, ali drugače, veliko Premalo Pravih Kristjanov, ki bi s Predanostjo in Pobožnostjo Služili Dragemu Bogu Jezusu Kristusu ter bi bili pripravljeni Skrbeti za Sočloveka.  
(se nadaljuje)
Ana M.