‘NESMEMO BITI ZEMELJSKI, KER SATAN KRADE SVET’ – 3. del

Kakšen je bil Jezusov pogled do plačevanja davkov?

Le tri dni, preden so ga ujeli, so farizeji poskušali Jezusa zaplesti z vprašanji o vplačevanju davkov, za kar bi ga lahko obtožili. Ampak On je rekel: “Pokažite mi denar [rimski kovanec]. Kateri lik ima in napis?” Odgovorili so: “Cesarjevega.” Potem jim je povedal: “Seveda, vrnite cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božje (Lk 20: 20-25).

 Dragi Bralci, tudi našemu Učitelju Dragutinu Barušić podtikajo ista vprašanja.  

 A kdor si ga je dovolil spoznati, ve, da naš Nebeški Učitelj Dragutin Barušić ni od tega Sveta, saj je v Njem Milost doma, ker vse Oprostiti zna in vedno vsaki Duši novo možnost da.  

Kakšen Nauk je Jezus daroval Učencem, ko so ga v Getsemanskem vrtu farizeji zaradi Jude prijeli in kako je Jezus pojasnil razloge za obtožbo brezbožnikov ter kakšen je bil izid sojenja Jezusu?    

Ne, Jezus ni spodbujal k uporu proti svetovni oblasti. Ko so vojaki skupaj s številnimi drugimi moškimi prišli aretirat Jezusa, je Peter potegnil meč in udaril enega Človeka in mu odsekal uho. Jezus pa je rekel: Vrni meč na njegovo mesto, ker bo vsak, ki vzame meč, z mečem pokončan (Matej 26:51, 52), pa je dvignil uho farizejskega vojaka ter mu ga vrnil nazaj in zacelil. Naslednji dan je Jezus Pilatu pojasnil, zaradi česar je pomoč in mu naglasil: Moje kraljestvo ni del tega Sveta in če bi bilo moje kraljestvo del tega Sveta, bi se moji lastni Apostoli bojevali, da ne bi bil izročen Judom (Jn 18:36). Pilat je priznal, da ni našel nobene podlage za obtožbe proti Jezusu, ampak je vseeno zaradi inzistiranja na interesu kariere podlegel pritisku množice in ga dal pribiti na križ (Lk 23: 13-15; Janez 19: 12-16).   

Apostoli Nasledujejo Učiteljevo Učenje

 Ko bi si Človek samo dovolil prepoznati skozi 4 Evangelije Učiteljevo Delo Delovanje Dejanja Dejstva, s katerimi se trudi in znoji, da V Človeku Ponovno Človečnost Oživi in s tem Vrednote Zaživi.  

Njegovo Poslanstvo je, da Družine in Državo prebudi ter Pokaže Potomcem, da si ti Božje  Prednikom Edino Prvenstvo.  

A ravno zaradi te Plemenitosti Dobrote, skozi katero Deluje, da bi v vsakemu Človeku Prebudil Predanost Dragemu Bogu, so ga pričeli tako kot Jezusa Kristusa po nedolžnem obtoževati.  

A to je zaradi neznanja, ker se ne zavedajo, da so Svetosti prisotne med medsebojnimi malenkostmi in škoda je, da zaradi šibkih generacijam niso glasne, pa zato javnosti niso jasne, ker na žalost surovost dovoljuje zatirati Nasledstvo Plemenitosti.   

Tako pa se zgodi, da zaradi inzistiranja na interesu kariere večina raje podleže pritisku temnih sil, kot pa da bi se pričeli boriti za Dobroto. A ravno zaradi tega so Jezusa Kristusa pribili na križ.   

(se nadaljuje)

Ana M.