‘NESMEMO BITI ZEMELJSKI, KER SATAN KRADE SVET’ – 4. del

Kako so prvi Pravi Kristjani kazali, da se z Verovanjem Varujejo od duha Svetovnosti in da Žareče Ljubijo Ljudi?  

Jezusovi Učenci so zaradi odziva s Poslušnostjo do Pobožnosti Iskreno Odprli Srce ter z ušesi sprevideli, kakor tudi z očmi spregledali, da je Človek veliko več kot oseba in je Duša, ki ni od vidnega Sveta, kajti:

     Vrednote niso zabava,

     Vrline niso tolaženje,

     Izvrstnosti niso dolgočasenje.

Učenje, ki nam ga Daruje Naučitelj Dragutin Barušić, je v istem Duhu, kot ga je Učil Jezus Kristus, saj je njegova največja Prošnja vsem Učencem, da se odzivamo s Poslušnostjo do Pobožnosti ter Spregledamo in Sprevidimo, da smo Duše  in ne samo osebe, kajti oseba je vedno prizadeta, ranjena in nepozna svojega pravega Občutka, ker pada v razpoloženje. Vse, kar doživlja, primerja obsoja kritizira sodi po svojih preteklih vsebinah. Zato, ker vidi samo trenutno stanje in dela samo primerjave ter ima za vse neka merila. Oseba vedno gleda samo, kaj se dogaja.   

Duša gleda trajno in zanjo neobstaja čas, ker je prisotna v trenutku in minuti ter obožuje vse, kar se ji dogaja, saj na vse gleda z očmi čiste Ljubezni  in Dobrote. Vedno se sprašuje, kako osrečiti drugo Dušo in ji dati možnosti Razvoja in Rasti. 

V svetovnosti je divjanje brezbožnega duha v nemorali v rimski areni in po gledališčih v carstvu, pa so za razlog s hudim vzrokom grde posledice, da ujamejo Kristjane za gladiatorje, podtikali Jezusovim Učencem, kot da sovražijo ljudi, ampak oni jih ljubijo, čeravno so bili prisiljeni bežati od napadalcev, ker so si napačni narobe tolmačili.  

Apostoli so si prizadevali Učiti tako krivoverne kot neverne zvestobi, da bi sprejeli Odrešenje, ki jim ga Dragi Bog omogoča, kar je rezultat čiščenja Sveta.  

Dragi Bralci, Človek je tudi danes vse preveč v svetovnosti namesto v Duhovnosti, kar pomeni, da je v Narodu vse več nemorale.  

In če pogledamo Z Iskrenostjo, se naš Nebeški Učitelj Drago najbolj trudi in znoji, da krivoverne in neverne pripelje do Svetih Zakramentov in nazaj pred Božje Obličje Dragega Boga. 

A ker si napačni narobe tolmačijo, pa delajo pritiske tako na našega Nebeškega Učitelja Draga, kot na nas, Učence Stvarne Šole Življenja, namesto da se bi z ramo ob rami vsi trudili, da očistimo Svet prekletstva in osvobodimo nedolžni Narod.

(se nadaljuje)

 Ana M.