Noč čarovnic

DAN VSEH SVETIH IN RESNICA O HALLOWEN

Bliža se Slavljenje Vseh Svetih in istočasno nam ga knez teme hoče nadomestiti s poganskim komercialnim halloweenom ter odvrača naše lastne otroke od Posvečenosti Obujanja Slavljenja: protestantsko rečeno reformacije in dnevom mrtvih ali rimokatoliško Dušni dan in Dan Vseh Svetih. Ob tem dnevu se zavestno poskušamo posvetiti vsem dobrim mislim na naše pokojne skozi vse generacije, še posebno bližnjim in si jih pričaramo v najlepši luči. Temne misli se nam tako vse manj pojavljajo, ker smo tovarna Milosti in Oproščanja, tako drugim kot sebi, saj le tako lahko Človek Zaživi Polno Radostno Zdravo. Osrečuje naj nas vsak najmanjši premik na poti h Dobrim mislim in Koristnim dejanjem.

Noč čarovnic ali halloween je povsem zasenčil slavljenje hvaležnosti do naših prednikov, Svetost spremenil v rajanje coprnic, Hvaležnost v zabavo, a naivnost šol in vrtcev, ki v to norijo zapeljujejo tudi nedolžne otroke presega zdravo pamet, kajti kot kaže so celo tisti, ki naj bi bile najbolj odgovorni za bodoče Generacije in ozaveščanje v pravilnost in točnost, celo tisti so podlegli tržnim interesom zabavanja in podpirajo zaslužkarstvo, namesto da bi otroke bogatili v Radosti Uživanja Življenja, a ne siromašili s puhlim slaboumnim zabavljaštvom.

POGLED V ZGODOVINO

Noč čarovnic sega v 6. stoletje pred Kristusom, ko so Kelti praznovali praznik Samhein. S tem so obeležili dogodek, ko se topli sončni žarki umikajo mrazu, mračnosti in temi. Verjeli so namreč, da se na ta dan na zemljo vračajo umrli, da bi napolnili zemljo s strahom in smrtjo.

To noč se je ločnica med živimi in mrtvimi zabrisala, in verjeli so, da jih duhovi umrlih, skriti v divjih živalih, lahko uročijo, poškodujejo ali umorijo.

Samhain je, kot so verovali, zli duh, ki je prinašal temo in smrt. Da bi ljudje preprečili napade pošasti in duhov, so se morali “pomešati” mednje. Maskirali so se, se oblačili v strašne pošasti, kurili ogenj in predvsem – žrtvovali različne žrtve.

Na Irskem so vsako leto žrtvovali enega otroka iz vsake vasi. Družine so zato v strahu preživljale noči in se bale za svoje otroke. Otroka, ki je bil izbran, so živega zažgali, njegove žareče ostanke pa položili v izdolbeno repo, iz katere so izrezali strašen obraz. Iz tega se je kasneje razvila navada izrezovanja buč.

V 9. stoletju so si Rimljani podjarmili Kelte. Papež Gregor IV. je pokristjanil nekatere njihove šege in navade. Med drugim je dal pobudo, da bi praznik Samhain praznovali na 1. november v imenu dneva Vseh Svetih. Ker se ideja Samheina ni hotela umakniti, so protestanti v 16. stoletju uvedli ‘All Hallowed Evening’ kot kristjanski praznik, vendar jim je ta poizkus spodletel.

DANES POSEL V ZVEZI Z NOČJO ČAROVNIC NARAVNOST CVETI

Po podatkih gospodarske zbornice imajo državljani v povprečni evropski državi okoli 5 milijonov evrov izdatkov za noč čarovnic.

Slika v vrstici 1

Izložba ob vhodu v trgovino Muller v ljubljanskem nakupovalnem centru Supernova

NA ŽALOST ČAROVNIŠTVO POSTAJA MODERNO IN OBSTAJA. SAMO PRISPOMNIMO SE, KAKO SE SEDAJ IN DANDANES IZVAJAJO ČRNE MAŠE NA ŠKODO NEDOLŽNEGA NARODA. RES JE, DA IMA CERKEV PRI NEVEDNIH NAIVNIH NAVADNIH POVPREČNIH LJUDEH ‘ČRNO PIKO’ ZARADI INKVIZICIJE, VENDAR JE TUDI  RES, DA SE MORA ČRNOMAGIJAŠE  IZTREBITI, DRUGAČE BODO ONI IZTREBILI NAROD.
SLAVITI NOČ ČAROVNIC POMENI S SLIKICO SLAVITI NOČ TERORISTOV V IMENU POLICIJSKE NAPAKE, KI JE MOGOČE V TEJ NOČI UBILA NEDOLŽNE, A NE TERORISTE.

Rimokatoliško verovanje je osnovano na Ljubezni (Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti. Tim2/1,7) in ne na strahu, kar reklamira in promovira halloween – ne samo z oblačenjem v strašne kostume in strašenjem drugih ljudi. Tudi namen izrezljanih buč je v strašenju ljudi in predvsem otrok. Poleg tega imajo ponekod navado, da starši otroke pošiljajo v “hiše duhov”, kjer pripravijo grozljive podobe, sence, pajčevine, okostnjake …, potem pa se posmehujejo bledim in prestrašenim otrokom, ki pribežijo iz hiše.

KAJ SPODBUJAMO IN PODPIRAMO, ODLOČAMO SAMI!

Na nas samih je, ali bomo praznovali noč čarovnic ali ne. Mi sami odločamo, kaj slavimo in čemu dajemo moč – Svetlobi ali temi, Ljubezni ali Strahu, demonom ali Človečnosti.

IZ VSEGA TEGA SE VIDI, DA V NAŠI MENTALITETI NIČ NAPAČNO NE RAZLAGAMO ….. IN MOJ NAŠ, LJUBLJENI UČITELJ DRAGUTIN BARUŠIĆ, PRAVI, DA SE NEUKI S SVOJO NAIVNOSTJO ZAMIMAJO ZA DEMONE ….

KAKO POSTOPATI NA DAN ‘VSEH SVETIH’

Učitelj Drago nas prosi, da na ta dan položimo na okensko poličko prižgano svečo, na krožnik sladkor in kozarec vina – za Duše umrlih, ki tavajo okrog, da se okrepčajo. To je tudi edini dan v letu, ko lahko varno gremo čez dan na pokopališče, ker imamo Zaščito Vseh Svetnic Svetnikov Blaženih, a ob mraku in ponoči ne hodimo več na pokopališče, čeprav je mir in lepe lučke …

Če že krasimo buče, se moramo ob tem obvezno Prekrižati in Moliti, da se zgodi Blagoslov.

HVALA TI, NAŠ MOJ LJUBLJENI UČITELJ DRAGO, ZA VSO RESNICO PREBUJANJA IZ SPANJA IN OZAVEŠČANJA IZ POZABE, KJE VSE SO VABE IN PASTI SATANA IN KAKO BOŽJE VELIKODUŠNO NAGRAJUJE HVALEŽNEGA ČLOVEKA S POSLUŠNOSTJO, KI ZAUPA S POBOŽNOSTJO TEBI, KI SI NAM NEBEŠKI VOJSKOVODJA, KI NAM OSIGURAVAŠ RAJ, DA MU NE BO KRAJ.

Vir: http://papa.rkc.si/blog/?p=84