PROMIŠLJANJE O MOLITVI

Dragi Bralci, Naš Dragi Naučitelj Drago nam nenehno Sporoča, kako so pomembne Črke Besede Stavki Zgodbe, ki jih izgovarjamo. Prave Črke Besede Stavki so v Molitvah Dragemu Bogu Jezusu Kristusu.  

Važno Bitno Nujno Ključno je Moliti vsaj dvakrat na dan; zjutraj, ko se zbudimo in zvečer, preden gremo spat.  Pomembno je Moliti za Dobroto in Blagoslove vseh in ne samo za Dobro sebi in svoji Družini. Ko Molimo za druge, Molimo tudi zase, vendar so na prvem mestu drugi. “Ni Važno, kako je meni, kako se jaz občutim. Važno je, kako je Človeku poleg mene, ali sem mu začimba, ki bo aktivirala njegove sestavine.”  

 Molitev je najpomembnejša dnevna aktivnost Človeka.   

Samo Skrušena Molitev iz Srca je Molitev, ki je Srečanje z Dragim Bogom Jezusom Kristusom. Dragi Bog ne posluša glasu, ampak Srce. Brez Skrušenosti je Molitev nekoristna.  

Pri Molitvi stojimo, sedimo, najbolje pa je, če Molimo kleče.  

Prostor, ki ga izberemo za Molitev, lahko znatno vpliva nanjo – v dobrem in slabem.

  Ste se kdaj zamislili nad tem, da si je Dragi Bog Jezus Kristus izbiral kraje za Molitev? Zakaj? Saj je bil Učitelj Molitve, nenehno v stiku z Nebeškim Očetom. Kljub temu, pa se poda na naporno pot na Goro, kadar se odloči, da bo dlje časa Molil.   Kraji, primerni za Molitev, so predvsem ‘Sveti’ kraji (Cerkev, Kapela, Molilnica). Lahko pa si v svoji sobi določimo prostor, kjer bomo vsak dan Molili. Svete Podobe postavimo na mizo in na steno, tako BO PROSTOR POSTAL POSVEČEN IN KMALU BOMO OPAZILI, DA JE TAM LAŽJE MOLITI KOT KJE DRUGJE.   Kjerkoli že Molimo, pomembno je, da je prostor čist.   Biti moramo pozorni, na kakšnem prostoru Častimo Dragega Boga. 

Pa še to. Instant Molitve ni, kakor tudi ni instant Odnosa. Če želimo z nekom vzpostaviti globok in trajen odnos, mu moramo Posvetiti veliko časa in Dobre Volje. Prav tako je z Molitvijo, s katero se Povezujemo z Božjim.

Š. V.