SPOZNAJMO, KAKO FUNKCIONIRAMO – II. Del

Vse prevečkrat se zgodi, da je Človek v zanesenosti, pa ga v trenutku nekaj zablokira. To je zato, ker je bil usmerjen z efektom in je padel v afekt.   

To se najbolj prepozna v stavku, ki ga je priporočil

Dragi Bog: ”To, kar vidiš ne vidiš in to, kar slišiš, ne slišiš.”

Klasičen Človek je tako zaradi pomanjkljivosti Razumevanja površno dosegel samo prepričanje, kar je zares napaka, zato vsak posameznik zaradi pomanjkljivosti ni v stanju prepoznati globine napake.  

Ravno tako je klasičen Človek zaradi omejenega Promišljanja plitko dosegel samo mišljenje, kar je narobe. Vsak posameznik zaradi omejenosti ni v stanju prepoznati tega, kaj je zares narobe.

Napaka in  narobe spadata v greško, ampak nista greška, ker greška je stranski učinek zunanjega vpliva, na katerega se ne sme nasedati, temveč jo je potrebno udomačiti ali na milo ali s silo. (To je tako kot asteroid iz Vesolja, ker, ko se nam zgodi, je komet.)

Greška je vpliv na Usodo, katera, če ji nismo podrejeni, je zlato, a če se ji podredimo, je blato.

Zgrešenost se začne, ko namerno sebi dovolimo napako in nam ni mar, da nadaljujemo narobe.

Prepustiti se zgrešenosti je greh, kajti zaradi prepuščanja zgrešenosti se je pričelo neverovanje v Dobroto in tako se nadaljuje surovost, namesto da bi se pričelo z Plemenitostjo.

Strinjanje z nestrinjanjem je široka pot, ki je tlakovana s kičem do pekla, ker to je posameznost, a posameznost je kaos.

Na strmi in ozki stezi Se V Verigi Odnosa Starševsko Ponujajo Roke, da nebi bilo posameznikov.  

Človek je vedno najbolj zaposlen z mislimi (tisti, ki je prizadet, se ukvarja z mislimi – a tisti, Ki Si Prizadeva, Skrbi, Da Mu Služijo) zaradi šepeta pritihotapljenega zliduha.  

A Sveti Duh Človeka Pripelje V Stanje Z Doživetjem In Tako Se Porodi Stabilnost, Da Bi Se Z Oboževanjem Rodil Občutek.

Dragi Bralci, dovolite si spoznati svoj Občutek

V Stvarni Šoli Življenja Z Vrhunskim Nadučiteljem Dragutinom Barušić. 

Ana B.