SVETOST MIKLAVŽA – 2

Slavljenje Svetega Miklavža izhaja iz Kristjanskega Slavljenja Svetnika, ki se Globoko Veren Preda Dragemu Bogu Jezusu Kristusu In Mu S Plemenitostjo Dobrote Življenjsko Služi.

Ob tem je potrebno zavedanje, da sta druga dva decembrska moža odraz tako kapitalističnega materializma v božičku kot propadlega družbenega sistema v dedku mrazu in s Kristjanskim Slavljenjem nimata nič skupnega. Na žalost gre bolj za namen zamenjave Svetega Miklavža in s tem zmanjšanja pomena Svetosti tako Svetnic kot Svetnikov kot tudi Slavnega Božiča, ki ga Slavimo kot Dan Rojstva Dragega Boga Jezusa Kristusa.

 Dragi Bralci, Dobrota in Skrb Za Drugega sta Vrednoti, s katerima je Sveti Miklavž prisoten med Narodom in ga s tem Bogati, saj je s Svojimi Lastnimi Vrlinami Vedno Skrbel Za Ljudi In Jim Rad Pomagal.   

Danes bi bil Svet Lepši, če bi bilo med Ljudmi več Medsebojne Pomoči, Skrbi in Dobrote, ki bi z Garancijo Progresije Izgradile Izvrstnost Verige Odnosa in s tem Ustvarile možni Raj Na Zemlji.  

Sveti Miklavž z Angeli in parkeljni uči Otroke prepoznavati Dobro in zlo ter jih uči, da se s pobožno Molitvijo ubranijo zla in tako odženejo zlobne parkeljne.   

Če Znajo Otroci Sprejeti Svetnika, Tako Spoznajo Dobroto Do Sebe In Jo Znajo Tudi Deliti Med Sabo.

Viri: Kapitelj.com; Svetniki.org;

Bogdan Kouter